Hovězí polévka s rýží a ředkví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí polévka s rýží a ředkví
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 38606 |
Ingredience
200 g | Hovězí maso přední |
300 g | Rýže dlouhozrnná |
3,5 l | Voda pitná |
1.Kořenící omáčka | |
---|---|
1 kávová lžička | Česnek |
2 kávová lžička | Cibule |
80 g | Kapradí |
1 kávová lžička | Omáčka sójová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
80 g | Zvonek kořen |
2.Kořenící omáčka | |
1 kávová lžička | Česnek |
7 g | Cibule |
6 ml | Olej sezamový |
4 ml | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Omáčka sójová |
6 g | Omáčka sojová světlá |
2 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 31,6mg |
Draslík | 185,3mg |
Vláknina | 307,5mg |
Vitamín A | 5,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 62,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí maso přední, Voda pitná, Česnek, Cibule, Sůl, Česnek, Cibule, Olej sezamový, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže dlouhozrnná, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Omáčka sójová, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kapradí, Zvonek kořen nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí polévka s rýží a ředkví postup přípravy receptu:
1 | Rýži namočíme na 30 minut, poté ji necháme na sítku okapat. Maso opláchneme pod tekoucí vodou, v hrnci s vodou i s oloupanou ředkví přivedeme k varu. Následně vaříme na mírném ohni ještě dalších 20 minut. Poté ředkev vyjmeme, samotné maso povaříme ještě dalších 40 minut. Vychladlý vývar scedíme přez bavlněnou utěrku. Kapradí nakrájíme na kousky asi 5 cm dlouhé, kořen zvonku opláchneme, oloupáme a pokrájíme na 6 cm dlouhé proužky, které prosolíme a namočíme do vody. Po několika minutách vodu ze zvonkových nudliček vymačkáme. Sójové klíčky opláchneme, případně okrojíme špatné konce. Přísady obou kořenících omáček smícháme. |
2 | Uvařenou okapanou rýži vaříme ve vodě ještě další 4 minuty, poté ještě další 3 minuty na mírnějším ohni. Když rýže nabobtná, vaříme dalších 10 minut. Uvařené maso i ředkev rozkrájíme na kousky o rozměrech 3 x 2,5cm a zalijeme je kořenicí omáčkou. |
3 | Kousky kapradí i kořene zvonku vsypeme na pánev a orestujeme v oleji. Na orestované kousky zvonku i kapradí vsypeme očištěné sójové klíčky, zalijeme vodou, ochutíme solí a přivedeme směs k varu, po třech minutách varu přidáme do polévky kořenící omáčku, zalijeme zcezeným vývarem, vsypeme okořeněné kousky masa, kousky kapradí, nudličky zvonku, sójové klíčky, povaříme dalších 10 minut. Nakonec přilijeme světlou sójovou omáčku a chvíli provaříme. Polévku podváme teplou tak, že do servírovacích misek urovnáme rýži, tu následně zalijeme polévkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.