Polévka s hrachem a zvěřinou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s hrachem a zvěřinou
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38607 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Na vaření hrachu | |
---|---|
300 g | Hrách loupaný |
600 ml | Voda pitná |
Na dušení hub | |
50 g | Houby sušené |
100 ml | Voda pitná |
Na zvěřinový vývar | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
500 g | Kančí plec |
2 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 8,0mg |
Draslík | 457,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,1mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Kančí plec, Majoránka, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Houby sušené, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s hrachem a zvěřinou postup přípravy receptu:
1 | Hrách necháme namočený přes noc ve vodě, poté ho uvaříme doměkka, scedíme a přepasírujeme. Usušené houby namočíme, poté udusíme, scedíme a pokrájíme. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, maso nakrájíme na kostičky. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli, vmícháme maso a restujeme. Poté přidáme mletou papriku, pepř, promícháme, přilijeme vývar a pomalu vaříme, až je maso měkké. |
3 | V silnostěnném hrnci usmažíme z másla a mouky světlou jíšku, zašleháme do ní postupně vývar a povaříme zhruba čtvrt hodiny, vývar občas promícháme od dna, aby se nepřichytil. Do vývaru přidáme česnek, prolisovaný hrách, přilijeme maso s vývarem, houby, sůl a majoránku. Polévku ještě asi lehce provaříme. |
Poznámka
K polévce podáváme chlebové nebo houskové krutony.