Recept

Fazolová polévka se zvěřinovými nočky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38608
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Na vaření fazolí
250 g Fazole
600 ml Voda pitná
Na knedlíčky
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Srnčí plec
1 polévková lžíce Strouhanka
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
60 g Vepřový bok
1,5 l Voda pitná
Na jíšku
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1,3 l Hovězí vývar základní
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
40% Sodík 807 mg
53% Bílkoviny 30 g

Fazolová polévka se zvěřinovými nočky postup přípravy receptu:

1

Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.

2

Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.

3

V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept