Fazolová polévka se zvěřinovými nočky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolová polévka se zvěřinovými nočky
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38608 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
Na vaření fazolí | |
---|---|
250 g | Fazole |
600 ml | Voda pitná |
Na knedlíčky | |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Srnčí plec |
1 polévková lžíce | Strouhanka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
60 g | Vepřový bok |
1,5 l | Voda pitná |
Na jíšku | |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1,3 l | Hovězí vývar základní |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 126,7mg |
Draslík | 324,5mg |
Vláknina | 794,7mg |
Vitamín A | 95,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Voda pitná, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolová polévka se zvěřinovými nočky postup přípravy receptu:
1 | Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme. |
2 | Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat. |
3 | V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme. |