Smažené hranolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené hranolky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38611 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
50 ml | Olej slunečnicový |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Smažené hranolky postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na hranolky 5 x 1 cm, dáme je do misky s vodou a necháme 5-10 minut namočené, aby se škrob vymáčel. |
2 | Na pánvi s vložkou rozehřejeme olej na 160 °C. Hranolky ocedíme, důkladně osušíme a potom ponoříme do oleje (pokud je to nutné, tak po částech) a smažíme 5-6 minut doměkka. |
3 | Vyndáme košík z pánve. Zvýšíme teplotu oleje na 190 °C. Opatrně vrátíme košík do lázně a smažíme dále doměkka a dokřupava. Vyndáme košík, necháme brambory dobře okapat a pak je osušíme na papírovém ubrousku. Osolíme a podáváme horké. |