Pečené brambory na kachním sádle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory na kachním sádle
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 38612 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 8,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kachní sádlo, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Pečené brambory na kachním sádle postup přípravy receptu:
1 | Nakrájené brambory dáme do velkého hrnce, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Vaříme 1 minutu a procedíme. |
2 | Brambory vrátíme do nádoby, zatřeseme jimi na mírném plameni, aby se jejich povrch zdrsnil a usušily se. |
3 | Na pekáč dáme tuk, silně ho rozehřejeme a nasypeme brambory. |
4 | Promícháme je s tukem, aby se obalily. Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C a občas je obrátíme. Po 45-60 minutách, když jsou měkké, křupavé a zlatavé, je osolíme a ihned podáváme. |