Nadívaný kančí hřbet - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívaný kančí hřbet
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 70 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38613 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Kančí pečeně |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
0,3 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
Na vaření rýže | |
---|---|
40 g | Rýže loupaná |
80 ml | Voda pitná |
Na nádivku | |
2 stroužek | Česnek |
1,5 ks | Rohlíky bílé |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 244,3mg |
Draslík | 865,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 71,3mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Rýže loupaná, Voda pitná, Česnek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí pečeně, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívaný kančí hřbet postup přípravy receptu:
1 | Kančí hřbet vykostíme a ostrým nožem uděláme v mase kapsu. Česnek prolisujeme, rohlíky nakrájíme na kostičky, šunku nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme na kolečka. |
2 | Rýži uvaříme, scedíme a necháme zchladnout. |
3 | V míse promícháme rýži, vejce, smetanu, šunku, polovinu česneku, sůl a rohlíky. Směs důkladně promícháme a naplníme jí kapsu, otvor sepneme jehlou, maso osolíme. |
4 | V pekáči rozložíme nakrájenou cibuli, zbylý česnek, rajčatový protlak, podlijeme vodou a na směs vložíme maso. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme výpekem, obracíme a je-li třeba, přilijeme teplou vodu. |