Brambory Eva - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory Eva
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38614 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
750 g | Brambory |
90 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 27,0mg |
Draslík | 783,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory Eva postup přípravy receptu:
1 | Brambory nakrájíme na velmi tenké plátky, nejlépe na krouhači v robotu. |
2 | Vymastíme zapékací pánev. Navrstvíme v ní brambory, každou vrstvu osolíme a opepříme a poklademe vločkami másla. |
3 | Pánev zakryjeme alobalem potřeným tukem, přikryjeme pokličkou a opékáme na mírném ohni asi 15 minut nebo až je spodek brambor zlatavý. |
4 | Pánev přeneseme do předehřáté trouby a pečeme na 190 °C (plyn 5) 30 minut nebo až jsou brambory měkké. |
5 | Přes pánev položíme nahřátý talíř a vyklopíme na něj koláč tak, aby bylo opečené dno navrchu. Ihned podáváme nakrájené na dílky. |