Brambory s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s parmezánem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38619 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 kg | Brambory |
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
45 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 20,5mg |
Draslík | 866,4mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory na jedné straně seřízneme, aby lépe držely. Potom je rozkrájíme na plátky silné 5 mm. Brambory vložíme do vymazané formy na pečení a ze všech stran je dobře potřeme rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme 45 minut. Brambory posypeme nastrouhaným parmezánem a dále pečeme doměkka. |
2 | Podáváme v zapékací nádobě nebo na míse a posypeme zbývajícím parmezánem. Ozdobíme a servírujeme. |