Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 38622
Kategorie: Přílohy

Ingredience

3 kávová lžička Droždí
10 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Melasa
500 g Mouka pšeničná celozrnná
1 špetka Sůl
400 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 475 kcal
Kilojoule 1 989kJ
25% Sacharidy 91 g
6% Tuky 5 g
15% Sodík 306 mg
29% Bílkoviny 16 g
Anglický tmavý chléb

Anglický tmavý chléb postup přípravy receptu:

1

Nasypeme droždí do mísy a zalijeme ho 150 ml vlažné vody. Droždí necháme v míse rozpustit a poté přidáme melasu. Počkáme 10 minut a nalijeme zbytek vody. Do mísy pak přidáme mouku a špetku soli a vše pořádně zamícháme v těsto.

2

Vymažeme si formu na půlkilový chléb a dáme ho nahřát do trouby předehřáté na 120 stupňů na deset minut. Formu vyndáme a vložíme do ni těsto, které necháme uvnitř formy cca půl hodiny kynout. Pak by mělo těsto dosahovat zhruba jeden centimetr nad okraj formy.

3

Chléb poté pečeme 45 minut na 200 stupňů. Bochník vyklopíme na plech, otočíme ho a vrátíme na 10 minut do trouby.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept