Jednoduchý recept

Francouzská bageta

  • Francie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Francouzská bageta 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 38624
Kategorie: Přílohy

Ingredience

2 kávová lžička Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
375 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 874 kcal
Kilojoule 3 658kJ
51% Sacharidy 182 g
4% Tuky 3 g
22% Sodík 448 mg
52% Bílkoviny 29 g
Francouzská bageta
  • Francouzská bageta
  • 1
  • Francouzská bageta
  • 2
  • Francouzská bageta
  • 3
  • Vložit obrázek

Francouzská bageta postup přípravy receptu:

1

Droždí nasypeme do mísy a přidáme 300 ml vody. Necháme pět minut droždí rozpouštět ve vodě a poté přidáme mouku a špetku soli. Těsto promícháme, aby nám vzniklo měkké těsto. To zakryjeme a necháme 20 minut kynout na teplém místě.

2

Těsto vyklopíme na pomoučený pracovní stůl a minimálně 5 minut hněteme. Těsto pak vrátíme do mísy a necháme další hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté těsto lehce promícháme a opět necháme 45 minut kynout.

3

Těsto rozdělíme na dva stejně dlouhé díly a vytvarujeme bagetu asi 30 cm dlouhou. Vše dáme na plech a necháme ještě 30 minut kynout.

4

Na závěr ještě do bagety nařízneme zářezy a dáme péct do trouby předehřáté na 240 stupňů Celsia cca na 20 minut.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Francouzská bageta
Do těsta jsem dala lžičku soli, špetka mně přišla opravdu málo. Pekla jsem na 180 stupňů 35 min. Chuťově dobrá. Příště bych volila z této dávky 4 menší bagety.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept