Houbové flíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové flíčky
Houbové flíčky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 38636 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Houby čerstvé |
70 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
20 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 45% |
500 g | Těstoviny konzumní |
300 g | Uzené maso vařené |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 60,7mg |
Draslík | 432,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Sýr Eidam cihla 45%, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Těstoviny konzumní, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové flíčky postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme do poloměkka, scedíme a zatím necháme stranou. Slaninu nakrájíme na kostky, dáme na pánev a osmažíme do zlatova, přidáme 50 g másla, nakrájené houby, spolu dusíme doměkka, asi 20 minut. Pekáč vymažeme 20 g másla, posypeme strouhankou, vysypeme uvařené těstoviny, osolíme, opepříme, dobře promícháme, vmícháme na kostky nakrájené uzené, vše z pánve vysypeme do pekáče, sýr nastrouháme na hrubším struhadle, posypeme směs na pekáči, dobře zamícháme, vložíme do teplé trouby, kde zapékáme přibližně 30 minut. |
Poznámka
Flíčky podáváme teplé, s kyselou okurkou.