Špíz ze srnčí kýty se špekáčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz ze srnčí kýty se špekáčky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38638 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Koření Zvěřina |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
400 g | Špekáčky |
800 g | Srnčí kýta |
0,3 polévková lžíce | Sůl |
Na přílohu | |
---|---|
80 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
250 g | Fazole bílé v mírně slaném nálevu |
100 ml | Hovězí vývar základní |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sádlo vepřové škvařené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Na jíšku | |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 15,7mg |
Draslík | 76,8mg |
Vláknina | 743,6mg |
Vitamín A | 6,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Anglická slanina, Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky, Srnčí kýta, Fazole bílé v mírně slaném nálevu, Pepř černý mletý, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina, Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz ze srnčí kýty se špekáčky postup přípravy receptu:
1 | Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. |
3 | Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě. |
4 | Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme. |
5 | Špíz podáváme s fazolovou přílohou. |