Recept

Špíz ze srnčí kýty se špekáčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38638
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Koření Zvěřina
2 polévková lžíce Olej rostlinný
400 g Špekáčky
800 g Srnčí kýta
0,3 polévková lžíce Sůl
Na přílohu
80 g Anglická slanina
1 ks Cibule
250 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
100 ml Hovězí vývar základní
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
0,3 kávová lžička Sůl
Na jíšku
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 715 kcal
Kilojoule 2 993kJ
4% Sacharidy 13 g
65% Tuky 49 g
20% Sodík 409 mg
96% Bílkoviny 54 g

Špíz ze srnčí kýty se špekáčky postup přípravy receptu:

1

Špekáčky sloupneme a nakrájíme na plátky, papriku zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Fazole scedíme a necháme okapat. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

Srnčí kýtu nakrájíme na malé kousky, naklepeme, osolíme, okořeníme, zakapeme olejem a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce.

3

Marinované maso napichujeme na jehly střídavě se špekáčky a paprikou. Pečeme v předehřáté troubě.

4

Na sádle zpěníme cibuli se slaninou, vmícháme fazole, česnek, vývar, zašleháme jíšku, osolíme a opepříme.

5

Špíz podáváme s fazolovou přílohou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept