Recept

Medailonky z husích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 38639
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

4 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
30 g Cibule sterilovaná
300 g Játra husí
50 g Máslo čerstvé
5 g Paštikové koření
15 g Sůl
100 ml Víno červené
150 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
9% Sacharidy 32 g
21% Tuky 16 g
94% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Medailonky z husích jater postup přípravy receptu:

1

Očištěná a omytá husí játra osolíme, okořeníme a nenakrájená dusíme pod pokličkou v červeném víně. Přidáme cibulky a očištěné, nakrájené žampiony. Játra přeléváme šťávou, po změknutí je vyjmeme a necháme vychladnout.

2

Krajíce chleba opečeme na pánvi na másle a potom z nich vykrajujeme kulaté koláčky. Potřeme je směsí ze žampionů, šalotky a husté šťávy z jater, kterou jsme propasírovali sítem.

3

Játra nakrájíme na řezy a položíme na pomazané chlebové koláčky.

4

Podáváme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept