Recept

Kančí kýta s kořeněnou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38640
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 kg Kančí kýta
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 ml Olej rostlinný
2 ks Paprika červená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
50 g Žampiony čerstvé
Na omáčku
2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kari koření
80 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Omáčka sójová
500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 017kJ
3% Sacharidy 9 g
43% Tuky 33 g
13% Sodík 253 mg
67% Bílkoviny 38 g

Kančí kýta s kořeněnou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kýtu nakrájíme na kousky, naklepeme, opepříme, osolíme, přidáme kmín, strouhanou cibuli rozmíchanou v oleji, promícháme a pod fólií necháme přes noc v chladničce.

2

Papriku zbavíme semen a nakrájíme na kostky, žampiony očistíme a nakrájíme na půlky.

3

Na omáčku zpěníme cibuli na oleji, přidáme prolisovaný česnek, konzervovaná krájená rajčata i s nálevem, na nudličky nakrájenou chilli papričku bez semen, kari koření, sójovou omáčku, sůl a tymián. Omáčku mícháme a asi pět minut povaříme.

4

Na jehlici napichujeme marinované maso střídavě s paprikou a žampiony. Špízy ugrilujeme, během grilování potíráme zbylou marinádou.

5

Špízy podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept