Linecký dort s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linecký dort s mandlemi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38641 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
1 špetka | Amonium |
0,3 ks | Citrony |
200 g | Cukr moučkový |
120 g | Džem rybízový |
100 g | Mandle |
240 g | Máslo čerstvé |
280 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na potření a posypání | |
---|---|
20 g | Mandle |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 197,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 46,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Mandle, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Amonium, Džem rybízový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linecký dort s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s rozsekaným máslem, přidáme cukr, strouhané mandle, nastrouhanou citronovou kůru, vanilku, vejce a žloutky. Nakonec vmícháme amonium, vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 3 hodiny odpočinout. |
2 | Poté těsto vyválíme, vykrojíme silný kotouč a rozetřeme na něj džem. Ze zbylého těsta vytvoříme na dortu mřížku a okraj. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme na plátky nakrájenými mandlemi a na pečicím papíře, v železném kruhu upečeme v rozehřáté troubě. Hotový dort posypeme cukrem a vychladlý podáváme. |
Poznámka
Čas přípravy je bez doby na odležení těsta - 3 hodiny.