Holubi nadivoko - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Holubi nadivoko
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 38644 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
3 ks | Holub |
30 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 518,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Holub, Pepř černý celý, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Holubi nadivoko postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté holuby obalíme kolem prsíček tenkým plátkem slaniny a převážeme nití. |
2 | V kastrole na nakrájené slanině a na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme holuby, koření a chvíli podusíme. Když maso změkne, pečeme je bez pokličky v dobře vyhřáté troubě. |
3 | Ze šťávy odstraníme celý pepř, ale necedíme ji ani nezahušťujeme. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a červené zelí. |