Jednoduchý recept

Bylinková omáčka s houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38649
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
50 g Cibule
5 ml Citronová šťáva
15 g Estragon
150 g Houby čerstvé
800 ml Hovězí vývar základní
15 g Kerblík
100 g Máslo čerstvé
60 g Mouka pšeničná hladká
2 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
8 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 278kJ
6% Sacharidy 21 g
29% Tuky 22 g
67% Sodík 1 g
19% Bílkoviny 11 g

Bylinková omáčka s houbami postup přípravy receptu:

1

Bylinky posekáme na jemno, cibuli nakrájíme nadrobno, houby pokrájíme na plátky.

2

V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme houby, krátce osmahneme, přidáme cibuli a petrželku, orestujeme, zasypeme moukou, necháme spojit s tukem a zalijeme vývarem. Promícháme, provaříme, osolíme a opepříme. Přidáme posekané bylinky, povaříme nejméně 20 minut. Nakonec přidáme kerblík, estragon, ochutíme citronovou šťávou, necháme projít varem a odstavíme.

3

Omáčka je vhodná k vařenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept