Dort se šlehaným žervé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort se šlehaným žervé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 38650 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
150 g | Cukr krupice |
2 ks | Jablka |
20 g | Kakao |
4 polévková lžíce | Marmeláda rybízová |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
60 g | Pšeničná krupice |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
krém | |
---|---|
60 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
125 ml | Mléko plnotučné |
240 g | Žervé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 143,4mg |
Draslík | 90,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 189,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 100,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kakao, Marmeláda rybízová, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Pšeničná krupice, Cukr vanilka, Mléko plnotučné, Žervé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort se šlehaným žervé postup přípravy receptu:
1 | Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
3 | Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem. |
4 | Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem. |