Jednoduchý recept

Dort se šlehaným žervé

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38650

Ingredience

150 g Cukr krupice
2 ks Jablka
20 g Kakao
4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
60 g Pšeničná krupice
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
krém
60 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
125 ml Mléko plnotučné
240 g Žervé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 328 kcal
Kilojoule 1 372kJ
14% Sacharidy 49 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 31 mg
14% Bílkoviny 8 g

Dort se šlehaným žervé postup přípravy receptu:

1

Žloutky, cukr, krupici a kakao v míse dobře promícháme. Přidáme oloupaná, nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

3

Příprava krému: Žervé našleháme s mlékem, cukrem a vanilkovým cukrem.

4

Upečený, vychladlý korpus rozkrojíme a potřeme marmeládou. Povrch dortu pomocí cukrářského sáčku ozdobíme připraveným krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept