Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38652

Ingredience

2 kostka Bujón hovězí
1 ks Cibule
200 g Houby čerstvé
200 g Kroupy střední
50 g Máslo jihočeské
1 kávová lžička Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
40 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
0,5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 739kJ
13% Sacharidy 45 g
25% Tuky 19 g
82% Sodík 2 g
32% Bílkoviny 18 g

Kroupy s houbami postup přípravy receptu:

1

Z vody a kostek bujonu připravíme vývar, do kterého vysypeme umyté kroupy a necháme je vařit asi 60 minut. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli, nakrájené houby, na kolečka nakrájený česnek a vše podusíme do změknutí hub. Smícháme spolu s uvařenými kroupami, přidáme uvařená a nadrobno nasekaná celá vejce, dochutíme solí, pepřem, promícháme a horké porcujeme na talíře. Každou porci posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a nasekanou petrželovou natí.

Poznámka

Toto jídlo podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept