Kančí plátky s dušenou zeleninou a ryzci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí plátky s dušenou zeleninou a ryzci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38655 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 ml | Hovězí vývar základní |
800 g | Kančí kýta |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
250 g | Rajčata |
400 g | Ryzce čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 352,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 650,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kančí kýta, Pepř černý mletý, Ryzce čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí plátky s dušenou zeleninou a ryzci postup přípravy receptu:
1 | Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Ryzce očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, nakládaná rajčata nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. |
2 | Maso osmažíme na oleji, vyjmeme a do oleje vložíme všechny suroviny, přilijeme vývar, vrátíme plátky a pod poklicí dusíme, dokud není maso měkké. |