Jednoduchý recept

Omáčka povidlová s perníkem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 38656

Ingredience

10 g Citronová kůra
5 ml Citronová šťáva
30 g Cukr krupice
30 g Mouka pšeničná hladká
40 g Máslo čerstvé
20 g Perník
150 g Povidla švestková
20 ml Rum
3 g Skořice mletá
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 531kJ
20% Sacharidy 72 g
12% Tuky 9 g
3% Sodík 60 mg
5% Bílkoviny 3 g

Omáčka povidlová s perníkem postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 20 minut. Scedíme a rozmixujeme.

2

V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme rozmixované švestky, povidla, ochutíme špetkou soli, cukrem, skořicí, strouhanou citronovou kůrou a povaříme 10 minut. Přisypeme strouhaný perník, zakápneme citronovou šťávou, rumem, necháme projít varem a odstavíme.

3

Podáváme k uzenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept