Omáčka povidlová s perníkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka povidlová s perníkem
Omáčka povidlová s perníkem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38656 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
10 g | Citronová kůra |
5 ml | Citronová šťáva |
30 g | Cukr krupice |
40 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
20 g | Perník |
150 g | Povidla švestková |
20 ml | Rum |
3 g | Skořice mletá |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 375,0mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 23,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rum, Skořice mletá, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Perník, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka povidlová s perníkem postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky nasypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 20 minut. Scedíme a rozmixujeme. |
2 | V jiném hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně hnědou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme rozmixované švestky, povidla, ochutíme špetkou soli, cukrem, skořicí, strouhanou citronovou kůrou a povaříme 10 minut. Přisypeme strouhaný perník, zakápneme citronovou šťávou, rumem, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Podáváme k uzenému masu. |