Omáčka slezinová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka slezinová
Omáčka slezinová
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38659 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
10 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Kmín mletý |
3 g | Majoránka |
3 g | Pepř černý mletý |
30 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
200 g | Vepřová slezina |
1 dl | Voda pitná |
400 g | Těstoviny vařené (průměr) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 219,6mg |
Draslík | 304,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Slanina vepřová, Sůl, Vepřová slezina, Voda pitná, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška hotová tmavá, Kmín mletý, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omáčka slezinová postup přípravy receptu:
1 | Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín. |
3 | Povaříme ještě 5 minut a odstavíme. |
4 | Omáčku podáváme k vařeným těstovinám. |