Jednoduchý recept

Omáčka slezinová

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38659
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

2 stroužek Česnek
60 g Cibule
10 g Jíška hotová tmavá
3 g Kmín mletý
3 g Majoránka
3 g Pepř černý mletý
30 g Slanina vepřová
8 g Sůl
200 g Vepřová slezina
1 dl Voda pitná
400 g Těstoviny vařené (průměr)

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 246 kcal
Kilojoule 1 030kJ
8% Sacharidy 30 g
9% Tuky 7 g
45% Sodík 897 mg
28% Bílkoviny 16 g

Omáčka slezinová postup přípravy receptu:

1

Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín.

3

Povaříme ještě 5 minut a odstavíme.

4

Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept