Jednoduchý recept

Kančí plátky s pomerančovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 38660
Kategorie: Maso

Ingredience

800 g Kančí kýta
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
80 ml Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
Na omáčku
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
50 g Marmeláda rybízová
1 ks Pomeranče
150 ml Pomerančová šťáva
60 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
5% Sacharidy 17 g
16% Tuky 12 g
5% Sodík 98 mg
78% Bílkoviny 44 g

Kančí plátky s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Pomeranč oloupeme, nakrájíme na kostičky (odstraníme jádra) a přidáme do hrnce k pomerančové šťávě. Přilijeme víno, přidáme zavařeninu, cukr a chvilku povaříme. Poté omáčku rozmixujeme a propasírujeme do čistého kastrolu. Je-li omáčka málo hustá, přimícháme škrob rozmíchaný ve vodě a povaříme.

2

Kančí kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, opepříme, osolíme, lehce obalíme v mouce a osmažíme na oleji.

3

Usmažené řezy servírujeme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept