Kajducká polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kajducká polévka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38663 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása uzená |
5 g | Paprika mletá sladká |
50 g | Petržel kudrnka |
1 ks | Rohlíky bílé |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 393,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 659,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Petržel kudrnka, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kajducká polévka postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nadrobno, přidáme oloupané brambory nakrájené na kostičky a papriku. Krátce osmažíme, podlijeme vodou a 10 minut dusíme. |
2 | Přidáme rohlík nakrájený na kostičky a vaříme, dokud brambory nezměknou. Dolijeme vodu, přidáme klobásu nakrájenou na kolečka, osolíme a ještě pár minut povaříme. |
3 | Podáváme s nasekanou petrželkou. |
Poznámka
1