Jednoduchý recept

Vepřové maso na švestkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38664

Ingredience

10 g Cukr krupice
400 g Knedlík kynutý
2 g Pepř černý mletý
5 g Skořice mletá
20 ml Slivovice
50 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
600 g Vepřová plec
200 ml Víno červené
200 g Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 824 kcal
Kilojoule 3 449kJ
17% Sacharidy 60 g
61% Tuky 46 g
30% Sodík 592 mg
58% Bílkoviny 33 g

Vepřové maso na švestkách postup přípravy receptu:

1

Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme.

2

Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem.

3

Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept