Vepřové maso na švestkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso na švestkách
Vepřové maso na švestkách
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38664 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
400 g | Knedlík kynutý |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
5 g | Skořice mletá |
20 ml | Slivovice |
5 g | Sůl |
200 g | Švestky |
600 g | Vepřová plec |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 138,6mg |
Draslík | 592,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Sádlo škvařené, Skořice mletá, Sůl, Švestky, Vepřová plec, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Knedlík kynutý, Pepř černý mletý, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso na švestkách postup přípravy receptu:
1 | Vepřové maso vcelku nařízneme tak, aby vznikla větší kapsa. Švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Do hrnce nalijeme červené víno, přilijeme trošku slivovice, přidáme skořici, cukr, vsypeme švestky, přivedeme k varu a povaříme 5 minut. Scedíme, nálev si ponecháme. |
2 | Švestkami naplníme kapsu v mase, zpevníme párátky, maso osolíme a opepříme. V pekáčku roztavíme sádlo a celý kus masa v něm osmažíme ze všech stran. Podlijeme vinným nálevem, vložíme do trouby a pečeme 45 až 50 minut. Průběžně maso podléváme nálevem. |
3 | Upečené maso naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme knedlíkem a přelijeme omáčkou. |