Recept

Kančí nudličky s houbami a těstovinami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 38667
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Kančí kýta
80 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
150 g Sýr Čedar
Na houbovou směs
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
Na těstoviny
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Tagliatelle
2 l Voda pitná
Na bešamel
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
300 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 špetka Muškátový květ
3 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,211 kcal
Kilojoule 5 066kJ
34% Sacharidy 122 g
71% Tuky 53 g
23% Sodík 470 mg
118% Bílkoviny 66 g

Kančí nudličky s houbami a těstovinami postup přípravy receptu:

1

Houby nakrájíme a udusíme doměkka, cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek prolisujeme. Kýtu nakrájíme na nudličky a obalíme ve škrobu.

2

Cibuli zpěníme na másle, přidáme česnek, pepř, sůl a houby a asi pět minut dusíme. Poté směs necháme zchladnout a umeleme.

3

Připravíme bešamelovou omáčku z máslové jíšky, do které zašleháme mléko, přidáme nakrájenou cibuli, bobkový list, pepř, sůl a muškátový květ. Omáčku za častého míchání povaříme dvacet minut. Poté omáčku přecedíme.

4

V osolené vodě uvaříme tagliatelle, scedíme, necháme okapat a držíme na teple.

5

Nudličky masa usmažíme v silnostěnném hrnci, přimícháme bešamelovou omáčku, mletou houbovou směs, prohřejeme, vmícháme těstoviny a muškátový květ.

6

Servírujeme posypané ustrouhaným sýrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept