Recept

Široké nudle s jarní cibulkou a houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 38668
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

6 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 g Rajčata sušená sterilovaná
240 g Shiitake houby
1,4 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
180 g Sýr Čedar
140 g Těstoviny čtyřvaječné
1,3 dl Víno bílé
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 708 kcal
Kilojoule 2 960kJ
16% Sacharidy 59 g
57% Tuky 43 g
39% Sodík 787 mg
34% Bílkoviny 19 g

Široké nudle s jarní cibulkou a houbami postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vařit 2-3 litry vody s 1 lžičkou soli a lžící oleje. Nudle uvaříme podle návodu na zkus, pak je scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme zpět do hrnce. Přidáme k nim 1.5 lžíce rozpuštěného másla, promícháme a uchováme teplé.

2

Očistíme a omyjeme jarní cibulky, nakrájíme na kroužky. Petrželku kudrnku opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme. Tvrdý sýr nastrouháme a dáme do misky. Velké hrozinky omyjeme, scedíme a rozkrájíme na poloviny. Sušená rajčata pokrájíme na kousky. Houby Shiitake očistíme, omyjeme a osušíme, pak je rozkrájíme na poloviny.

3

V pánvi na rozpuštěném másle (1 lžíce) s olejem (2 lžíce) zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní hrozinky a sušená rajčata, promícháme a společně smažíme asi 1 minutu, přilijeme bílé víno a pomalu vaříme 3-4 minuty. Pak přidáme houby, přimícháme smetanu a pomalu vaříme do zhoustnutí přibližně dalších 5 minut. Dochutíme solí (0.5-1 lžička) a pepřem.

4

Houby s cibulkou přidáme do hrnce s těstovinami, promícháme, každou porci posypeme petrželkou, sýrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept