Zázvorová petržel - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zázvorová petržel
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38669 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
60 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
1 kg | Petržel - nať |
300 ml | Smetana zakysaná 14% |
5 g | Sůl |
25 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 464,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana zakysaná 14% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zázvorová petržel postup přípravy receptu:
1 | Na nudličky nakrájenou petržel povaříme 1-2 minuty ve velkém hrnci vroucí osolené vody. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme nakrájený zázvor a smažíme, mírně průběžně promícháváme 2-3 minuty. Přidáme petržel a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti a směs vložíme na mělkou zapékací misku. |
3 | Petržel zalijeme šlehačkou, předehřejeme troubu na 190 °C a pečeme 10-15 minut doměkka. Servírujeme. |