Jednoduchý recept

Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 38671
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Brambory vařené
50 g Cibule
150 g Kedlubna
3 g Kmín drcený
20 g Máslo čerstvé
200 g Mrkev kořen
2 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
20 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
600 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 987 kcal
Kilojoule 4 129kJ
8% Sacharidy 28 g
272% Tuky 204 g
55% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou postup přípravy receptu:

1

Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou.

2

Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept