Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38671 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory vařené |
50 g | Cibule |
150 g | Kedlubna |
3 g | Kmín drcený |
20 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mrkev kořen |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
20 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 118,9mg |
Draslík | 736,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Kedlubna, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček plněný mrkví a kedlubnou postup přípravy receptu:
1 | Bůček bez kosti nařízneme tak, aby vznikla kapsa. Očištěnou kedlubnu a mrkev nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Promícháme kedlubnu s mrkví, cibulí a petrželkou, přidáme trochu změklého másla a touto směsí naplníme kapsu v bůčku. Zašijeme nebo zpevníme párátky, vložíme do pekáčku, přidáme lžíci sádla, osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě hodinu a půl, občas podléváme vodou. |
2 | Upečený bůček vyjmeme, naporcujeme, doplníme vařenými bramborami a podáváme. |