Hořická růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hořická růžičková kapusta
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 38675 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
20 ml | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
1 kg | Kapusta růžičková |
45 g | Máslo čerstvé |
3 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 56,3mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 2,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hořčičné semínko, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hořická růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Košťál každé kapustičky nařízneme do křížku a povaříme je ve vroucí osolené vodě 5-10 minut doměkka. Scedíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme hořčičná semena, zakryjeme a smažíme 1-2 minuty, až semena přestanou praskat a máslo je světle hnědé, ale nepřepaluje se. |
3 | Kapustičky dáme do hrnce a mícháme, aby se prohřály a obalily v hořčičném másle. |
4 | Přidáme citronovou šťávu, podle chuti pepř a servírujeme. |
Poznámka
1