Debrecínská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínská polévka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38676 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása debrecínská |
6 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika zelená |
50 g | Petržel kudrnka |
150 g | Rajčata |
50 g | Sádlo vepřové škvařené |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
8 g | Sůl |
150 g | Těstovinová rýže |
250 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 71,3mg |
Draslík | 273,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,4mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Petržel kudrnka, Smetana 12% (konzumní), Těstovinová rýže, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínská polévka postup přípravy receptu:
1 | Na sádle osmažíme dorůžova cibuli nasekanou nadrobno, přidáme maso nakrájené na malé kousky a orestujeme. Posypeme paprikou, podlijeme vodou a zakryté necháme dusit 10 minut. |
2 | Přidáme rajčata a zelenou papriku, vše nakrájené na kousky, sůl a znovu dusíme asi 5 minut. |
3 | Přidáme těstovinovou rýži, podlijeme 1,25 l vody a necháme dusit rýži doměkka. |
4 | Nakonec vlijeme smetanu, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, necháme prohřát a podáváme s nasekanou petrželkou. |