Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 75 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 38677

Ingredience

3 krajíc Chléb konzumní
2 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
10 g Kmín celý
13 g Kypřicí prášek do pečiva
600 g Mouka pšeničná hladká
1 dl Olej slunečnicový
50 g Sezam - semena
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 400 kcal
Kilojoule 1 674kJ
16% Sacharidy 56 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 207 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chlebové dalamánky postup přípravy receptu:

1

Do 2 dl vlažné vody rozdrobíme droždí, přidáme cukr, dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek. Chléb namočíme do 2 dl studené vody, mixérem rozmixujeme a necháme stranou. Do mísy vysypeme mouku, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme celé vejce, přisypeme kmín, přidáme rozmixovaný chléb, vylijeme kvásek, sůl, rukama nebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké, nelepící se těsto, které na teplém místě necháme 60 minut kynout.

2

Vykynuté těsto z mísy přeložíme na moukou posypaný vál, rukou prohněteme a tvoříme úhledné bochánky, které skládáme na suchý moukou vysypaný plech, který dáme na teplé místo vykynout na 15 minut. Troubu předehřejeme, dalamánky potřeme vodou, posypeme sezamovými semínky, vložíme do trouby a pečeme přibližně 30 minut.

Poznámka

Dalamánky podáváme studené ke snídani nebo k pečenému masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept