Jednoduchý recept

Mleté maso pečené se zelím a rýží

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 38678

Ingredience

100 g Anglická slanina
60 g Cibule
150 g Klobása uzená
2 g Pepř černý mletý
120 g Rýže dušená
200 ml Smetana 12% (konzumní)
50 g Sádlo škvařené
5 g Sůl
400 g Vepřové maso mleté
400 g Zelí kysané
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 911kJ
5% Sacharidy 17 g
74% Tuky 56 g
38% Sodík 755 mg
53% Bílkoviny 30 g

Mleté maso pečené se zelím a rýží postup přípravy receptu:

1

Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept