Mleté maso pečené se zelím a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté maso pečené se zelím a rýží
Mleté maso pečené se zelím a rýží
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 38678 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
150 g | Klobása uzená |
2 g | Pepř černý mletý |
120 g | Rýže dušená |
50 g | Sádlo škvařené |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
400 g | Vepřové maso mleté |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 121,1mg |
Draslík | 377,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 21,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 51,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Rýže dušená, Sádlo škvařené, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté maso pečené se zelím a rýží postup přípravy receptu:
1 | Kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme, slaninu nakrájíme na nudličky, klobásu na kolečka, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V pánvi roztavíme kousek sádla, přidáme cibuli, slaninu, česnek, osmahneme, přiložíme mleté maso a podusíme, vařečkou maso rozdrobíme. Osolíme a opepříme. Polovinu této směsi vložíme do pekáčku, zakryjeme zelím, dušenou rýží, nyní položíme druhou polovinu masové směsi, opět následuje vrstva zelí, rýže a navrch poklademe kolečka klobásy. Zalijeme smetanou a dáme péct. Pečeme při střední teplotě 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme. |