Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím
Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38680 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
400 g | Bambusové výhonky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibule |
200 g | Hlíva ústřičná |
150 g | Hrášek mražený |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Olej sójový |
2 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
0,5 polévková lžíce | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 g | Špagety |
2 kávová lžička | Sůl |
750 g | Vepřové maso mleté |
0,5 l | Voda pitná |
1,5 polévková lžíce | Zázvor celý |
150 g | Zelí čínské |
3 polévková lžíce | Kukuřice sladká v nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 90,0mg |
Draslík | 589,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,1mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bambusové výhonky konzervované, Česnek, Cibule, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vepřové maso mleté, Voda pitná, Zázvor celý, Zelí čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Hrášek mražený, Olej olivový, Olej sójový, Omáčka sojová světlá, Pepř černý mletý, Špagety, Kukuřice sladká v nálevu mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s hlívou ústřičnou a čínským zelím postup přípravy receptu:
1 | Hlívu ústřičnou dobře očistíme, omyjeme, tvrdší spodní část odkrojíme a hlívu pokrájíme na plátky široké 2 cm. |
2 | Čínské zelí očistíme, omyjeme a pokrájíme na nudličky. Oloupaný česnek se zázvorem nakrájíme na tenké plátky. Cibule omyjeme a pokrájíme na tenké kroužky. Konzervované bambusové výhonky scedíme a necháme okapat. |
3 | V hrnci si uvaříme ve vyšším hrnci vodu. Přidáme do ní lžičku soli a lžíci olivového oleje. Do vařící vody vložíme špagety a podle návodu je uvaříme na skus. Uvařené scedíme, propláchneme vodou a necháme okapat. Vrátíme je do hrnce a uchováme teplé. |
4 | V pánvi si rozpálíme slunečnicový olej, na něm restujeme mleté maso, které ochutíme lžící sojové omáčky, černým pepřem a kmínem. Smažíme přibližně přibližně 4-6 minut. Když je maso měkké, křupavé, vyjmeme ho z pánve. |
5 | V jiné, hluboké pánvi si rozpálíme sójový olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme zázvor s česnekem, promícháme, pak přidáme hlívu ústřičnou a za stálého míchání ji smažíme 2-3 minuty. Přidáme k ní cukrový hrášek s okapanou kukuřicí, bambusové výhonky, čínské zelí, promícháme a dusíme pod pokličkou dalších 5 minut. Směs dochutíme 1 lžící sójové omáčky, bílým pepřem a podle chuti solí. |
6 | Všechny připravené ingredience - mleté maso a hlívu se zeleninou přidáme ke špagetám, promícháme a podáváme. |