Mletá směs mas s křepelčími vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mletá směs mas s křepelčími vejci
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 38685 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
300 g | Hovězí maso zadní |
300 g | Kančí kýta |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
300 g | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Majoránka |
60 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Čedar |
6 ks | Vejce křepelčí |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 392,8mg |
Draslík | 442,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 716,9mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Čedar, Vejce křepelčí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Kančí kýta, Kuřecí prsa, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mletá směs mas s křepelčími vejci postup přípravy receptu:
1 | Všechno maso umeleme s cibulí a rohlíkem, který jsme nakrájeli na kostičky a navlhčili mlékem. Do hmoty přimícháme vejce, prolisovaný česnek, kmín, majoránku, mletou papriku, sůl, pepř a mouku, dobře promícháme. Z hmoty vlhkýma rukama tvarujeme menší bifteky. Z jedné strany uděláme palcem ve středu bifteku důlek a maso usmažíme na oleji. |
2 | Do každého bifteku do důlku rozklepneme křepelčí vejce, biftek posypeme nastrouhaným sýrem a v předehřáté troubě zapečeme. |