Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 38693
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

20 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
100 g Máslo jihočeské
3 dl Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
100 g Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 791 kcal
Kilojoule 3 308kJ
33% Sacharidy 120 g
36% Tuky 27 g
13% Sodík 256 mg
37% Bílkoviny 21 g

Špalíčky s povidly postup přípravy receptu:

1

Na vál vysypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, kam vyklepneme celé vejce, vylijeme pomalu mléko a rukama vypracujeme středně tuhé těsto, z kterého utvoříme plát o průměru 2 cm a z něho krájíme špalíčky o délce 4 cm. Vložíme je do vařící, osolené vody a povaříme asi 10 minut. Až vyplavou nahoru, jsou uvařené. Scedíme, propláchneme studenou vodou, vysypeme do mísy a pomastíme rozehřátým máslem. Povidla promícháme teplou vodou, vanilkovým cukrem a cukrem krupicí, vylijeme do mísy na máslem omaštěné špalíčky, promícháme a porcujeme na mělký talíř.

Poznámka

Špalíčky podáváme teplé, ozdobit můžeme horkou čokoládou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept