Zbojnický bůček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zbojnický bůček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 387 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
150 g | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sůl |
150 g | Sýr Eidam uzený 45% |
100 g | Tuk |
1000 g | Vepřový bok |
500 ml | Voda pitná |
150 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 88,3mg |
Draslík | 307,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 35,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Tuk, Vepřový bok, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Sýr Eidam uzený 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zbojnický bůček postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a kůže a nakrájíme jej na plátky. |
2 | Plátky naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách obalíme v prosáté mouce. Na rozehřátém tuku je po obou stranách opečeme a vyjmeme. |
3 | V tuku od opékání masa opečeme anglickou slaninu nakrájenou na nudličky, najemno nakrájenou cibuli a očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony. Do směsi přidáme očištěnou, na nudle krájenou papriku, mírně podlijeme vodou, osolíme a přimícháme na kostičky nakrájený uzený sýr. |
4 | Opečené plátky masa vložíme do směsi a krátce podusíme. |
5 | Ihned podáváme. |