Slaný závin - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný závin
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3871 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
1 ks | Okurky nakládané |
1 ks | Paprika sterilovaná |
1 hrst | Pórek |
1 hrst | Sezam - semena |
15 dkg | Šunkový salám |
15 dkg | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 98,8mg |
Draslík | 231,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 369,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Okurky nakládané, Paprika sterilovaná, Sezam - semena, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Pórek, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný závin postup přípravy receptu:
1 | Rozválíme listové těsto jako na štrúdl. |
2 | Na jednu polovinu rozložíme vrstvu sýra po délce, šunku, papriku, okurku, pórek a znovu šunku a sýr. |
3 | Zabalíme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vajíčkem a posypeme semínkem. |
4 | Dáme péct do dobře vyhřáté trouby. |