Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 38712

Ingredience

3 kávová lžička Droždí
550 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Mouka žitná bílá
1 špetka Sůl
525 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
25% Sacharidy 89 g
2% Tuky 2 g
12% Sodík 245 mg
26% Bílkoviny 15 g

Couronne postup přípravy receptu:

1

Připravíme kvásek. Do velké zavařovací sklenice nasypeme lžičku droždí a zalijeme 325 ml vlažné vody. Přimícháme 250 g mouky a necháme dva dny odpočívat pod utěrkou při pokojové teplotě. Dvakrát až třikrát denně směs promícháme, druhý den bude kvásek nakysle vonět.

2

Do mísy pak nasypeme droždí a zalijeme vodou. Necháme pět minut odpočívat a pak přidáme mouku a špetku soli. Vše pořádně zamícháme. Do mísy přidáme 250 ml kvásku a vše pořádně zamícháme.

3

Těsto vyklopíme na pracovní stůl a minimálně pět minut hněteme. Těsto pak vložíme zpět do mísy a necháme hodinu kynout. Po hodině vytvarujeme z těsta kruh, přeneseme ho na plech, přes který přehodíme utěrku a necháme hodinu ještě kynout. Pak už jen stačí dát do trouby a nechat při 220 stupních Celsia péct cca 45 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept