Hutná zeleninová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hutná zeleninová polévka
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 38724 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
50 g | Houby čerstvé |
50 g | Hrášek |
50 g | Kedlubna |
100 g | Mrkev kořen |
2 g | Nové koření celé |
100 g | Paprika zelená |
100 g | Petržel kořen |
50 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rajčata |
10 g | Sůl |
80 g | Těstoviny fleky |
350 g | Vepřová krkovička |
50 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 562,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hrášek, Kedlubna, Nové koření celé, Paprika zelená, Petržel kořen, Rajčata, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Těstoviny fleky, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hutná zeleninová polévka postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká. |
2 | Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku. |