Brynzové knedlíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brynzové knedlíky
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 38725 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Pšeničná krupice |
50 g | Slanina vepřová |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
250 g | Sýr Brynza |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 102,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice, Sýr Brynza mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brynzové knedlíky postup přípravy receptu:
1 | Brynzu zpracujeme s krupicí, strouhankou, vejci a lžičkou soli. |
2 | Z těsta tvarujeme malé knedlíky, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut. |
3 | Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a omastíme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou. |
4 | Podáváme jako přílohu k dušené zelenině. |