Gulášová polévka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gulášová polévka s fazolemi
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 38726 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole |
250 g | Hovězí maso přední |
20 g | Paprika mletá sladká |
4 g | Pepř černý mletý |
40 g | Sádlo vepřové škvařené |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 38,8mg |
Draslík | 372,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí maso přední, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fazole, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sádlo vepřové škvařené nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Gulášová polévka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, posypeme paprikou a orestujeme a podlijeme 1 dl vody. Přidáme na kostičky nakrájené maso, sůl a pepř a opékáme na mírném ohni, až se maso zatáhne. |
2 | Potom přidáme scezené fazole, které jsme předem namočili, a vodu a zakryté pozvolna vaříme do změknutí masa i fazolí. |
Poznámka
1