Marináda z nivy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marináda z nivy
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3873 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Jogurt bílý |
100 g | Omáčka tatarská |
500 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 94,2mg |
Draslík | 344,0mg |
Vláknina | 355,2mg |
Vitamín A | 838,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Jogurt bílý, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marináda z nivy postup přípravy receptu:
1 | Nastrouháme do mísy nivu, přidáme tatarskou omáčku, jogurt, nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek a lžičku cukru. |
2 | Promícháme a přisolíme. |
3 | Marináda musí být tužší, aby držela na zelenině, pokud není přidáme tavený sýr a ušleháme ho v marinádě. |