Jihočeská směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská směs
Jihočeská směs
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 38736 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Feferony |
200 g | Houby čerstvé |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
200 g | Kapie |
150 g | Kečup ostrý |
100 g | Mandle loupané |
2 dl | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová kýta |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 593,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 13,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kapie, Kečup ostrý, Mandle loupané, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jihočeská směs postup přípravy receptu:
1 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme na pánev s rozpáleným olejem. Přidáme na tenké proužky nakrájené maso, na kolečka nasekaný česnek, nakrájené houby, nasekanou feferonku a dusíme, aby maso změklo. |
2 | Kapii nakrájíme na tenké kolečka a přimícháme ke směsi, vysypeme hrášek, vlijeme kečup, přisypeme mandle, dochutíme solí, pepřem, zalijeme vínem a podusíme ještě 20 minut. |
Poznámka
Směs servírujeme teplou a vhodná příloha jsou smažené hranolky.